Územný spolok SČK uspel s projektom rekonštrukcie Domu Červeného kríža

25.01.2008 Snina

Snina 25. januára (TASR) - Projekt Modernizácie a rekonštrukcie útulku pre matky s deťmi v núdzi, ktorý pripravil Územný spolok (ÚzS) Slovenského Červeného kríža (SČK) v Snine, bol úspešný.
Na realizáciu projektu získal ÚzS takmer 13 miliónov korún. \"Zámerom projektu je rozsiahla rekonštrukcia budovy - existujúcich priestorov prízemia aj prvého poschodia a nadstavby Domu Červeného kríža, kde sa v podkroví vytvorí 14 nových izieb pre spomínané matky s deťmi, \" uviedla dnes pre TASR riaditeľka ÚzS SČK v Snine Anna Pavlíková. Dodala, že sa tak vytvoria vhodné a kvalitné podmienky pre matky a ich ratolesti, ktoré sa ocitni v nepriaznivej situácii a uprednostnia pobyt s dieťaťom v útulku namiesto umiestnenia dieťaťa v detskom domove.
ÚzS SČK v Snine vypracoval projekt a podal ho na Úrad vlády SR ešte v marci 2006. V novembri toho istého roka ako jeden z úspešných postúpil na schválenie do Bruselu.
Rekonštrukčné práce sa začnú po ukončení výberového konania a verejného obstarávania dodávateľa stavby. Podľa riaditeľky by sa do rekonštrukčných prác mali pustiť začiatkom marca a ukončené majú byť v septembri tohto roka.
Financovanie projektu bude zabezpečené z Islandu, Lichtenštajnska a Nórska prostredníctvom Finančného mechanizmu Európskeho hospodárskeho priestoru (42,5 percenta) a Nórskeho finančného mechanizmu (42,5 percenta). Zvyšnými 15 percentami prispeje k vyfinancovaniu zámeru štátny rozpočet.
 

Vyberte región